Данте Егзум изразио захвалост навијачима на подршци


Други меч плеј-оф фазе у Евролиги између Реал Мадрида и Партизана завршен је пре истека времена, због туче која је се догодила при резултату 95:80 за црно-беле на два минута до краја дуела

У општем метежу кошаркаш Партизана Данте Егзум доживео је повреду ноге, приликом рвчаког захвата Гершона Јабуселеа над Аустралијанцем.

„Хвала свима на порукама. Била су ово луда 24 сата, али лекарски тим овде ради све како би ми санирао повреду коју сам претрпео током конфликта. Мој фокус је да урадим све што је до мене како бих се вратио и наставио овај пут како бих Београду и навијачима донео титулу Евролиге, коју заслужују. Сва ова подршка ми много значи. Надам се да ћемо се ускоро видети на паркету“, написао је Егзум.

Дисциплинска комисија Евролиге донела је одлуку суспензије која се односи на клубове, али и појединце.

Кошаркаши Партизана Кевин Пантер и Матијас Лесор су суспендовани на на два, односно на један меч.

Играчи Реала Гершон Јабуселе и Габријел Дек суспендовани су на пет, односно на један дуел, због учешћа у тучи пред крај меча између Реал Мадрида и Партизана.

Шпански и српски клуб су додатно новчано кажњени са по 50.000 евра.

Кошаркаш Реал Мадрида Гершон Јабуселе извинио се за агресивно понашање према Егзуму изражавајући кајање због недоличног и неспортског односа на мечу.

Трећи меч плеј-оф серије између Партизана и Реал Мадрида на програму је 2. маја у Београду, а Егзум је још увек сходно повреди неизвестан.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *