Ђоковић и Надал за престиж у Ријаду – последњи дуел великих ривала


Супарништво Ђоковића и Надала је најдуже у историји Опен ере, а они су једини играчи који су играли сва четири гренд слем финала узастопно у појединачној конкуренцији. Поред рекорда по броју мечева, Ђоковић и Надал су одиграли највише финала из мастерс серије.

Први сусрет ова два тенисера, који је уједно био и једини те 2006. године, одиграо се на Ролан Гаросу у четвртфиналу, где је Надал победио Ђоковића, који је одустао због повреде леђа у трећем сету, након једног сата и 54 минута игре.

Ђоковић је играч с највише победа у каријери против Надала, док је Шпанац тенисер с највише победа против Ђоковића. Србин је једини тенисер који је победио Надала у три финала на шљаци. Многи стручњаци сматрају да је Ђоковић једини који је парирао и био бољи од Надала на шљаци.

Посебно интересантан меч Надал и Ђоковић одиграли су у финалу Аустралијан опена, након пет сати и 53 минута исцрпљујуће борбе, Новак је победио резултатом 3:2 у сетовима и тако освојио пети гренд слем трофеј у каријери, трећи узастопни, те забележио седму победу заредом против Надала.

Ипак, после 60 мечева, време је дошло и на онај последњи, о коме се није ни размишљало док су тенисери били на играчком врхунцу. Међутим, последњих година, Надалова каријера је била у слободном паду, углавном због повреда, док Ђоковић истрајава у свим изазовима.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *