Ђоковић: Један од најтежих мечева ове године, дигао сам се причањем пред огледалом


Ђоковић је до пласмана у осмину финала дошао након преокрета из заостатка од два сета. Троструки освајач Ју-Ес опена је навео да је после другог сета морао да оде до свлачионице и пресабере мисли говором пред огледалом. 

<!—->“Разговарао сам сам са собом пред огледалом. Био сам бесан и нервозан због резултата и стања на терену, то ми је било потребно. Морао сам да подигнем свој дух. Чинио сам то већ у каријери, неколико пута је успело, чешће није. Јесте данас и захвалан сам на томе“, рекао је Новак.

Меч је трајао три сата и 45 минута до дубоко у ноћ.

„Невероватно. Скоро је два сата овде, толико је људи остало. Хвала вам много. Толико сте нас подржавали обојицу. Надам се да сте уживали у овом шоу. Један од најтежих мечева у овој и последњих неколико година. Ово је један од најбољих мечева које сам одиграо“, истакао је Ђоковић.

Наставио је Новак да прича о мечу, као и о умору.

„Ако се уморио, он то није показивао. Играо је боље у петом сету, боље него трећи и четврти. Дисао ми је за врат, претио брејком, играо заиста веома добро. У оваквим условима одскок је нешто нижи. Услови су нешто спорији ове године. Било ми је тешко да нађем решење, сви аспетри игре су били тешки, али није ишло од почетка. У трећем сету сам се подигао. Хвала свима који су ме подигли и бодрили ме. Направио сам још један брејк, па сам схватио да имам шансу да наставим. Заиграо сам агресивније. Његовa игрa ниje билa као у прва два сета, али нисам се предавао до последњег ударца“, објашњава Ђоковић.

Следи осмина финала, али је Ђоковићу важнији опоравак.

„Једино о чему тренутно бринем јесте да се одморим, релаксирам и опоравим ово тело до 36 година“, закључио је Ђоковић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *