Ђоковић: Кад чујем ватромет, сетим се бомбардовања


Први тенисер света Новак Ђоковић је у полуфиналу Аустралијан опена изгубио од каснијег освајача турнира Италијана Јаника Синера, а у разговарао са Карлом Стефановићем у емисији Today Show“ присетио се својих тенисерских почетака у врло тешким условима.

„Прошли смо кроз два рата, ембарго од 1992. до 1996. године, када ниједан српски спортиста није могао да учествује на међународним такмичењима. Била су то изазовна времена, али ме то очврснуло. Лако сам могао да одем другим путем, међутим мислим да је моја судбина била да играм тенис и остварим велике резултате“, рекао је Ђоковић.

Новак је истакао да је бомбардовање НАТО пакта на Србију имало јак утицај на њега.

„Имао сам 12 година у време када је два и по месеца нон-стоп трајало бомбардовање. Понекад се сетим тога, најчешће кад чујем ватромет јер ме он подсети на експлозије бомби. Није пријатно, то је вероватно траума. Мислим да је и то повезано с чињеницом да не одустајем“, рекао је Ђоковић и наставио.

„У Србији постоји изрека: можете да нам убијете тело, али не и душу. Верујем у то. Погледајте колико је тенисера у историји остварило оно што сам ја успео? Не говорим то да бих се хвалио, већ само желим да се подсетим и схватим шта сам остварио“, истакао је власник 24 гренд слем титуле.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *