Ђоковић против Мутеа на новом почетку у Риму


Корантен Муте рођен је 1999. године у Паризу, а када није на турнеји тренира у Националном тренинг центру на Ролан Гаросу. Француз често у интервјуима истиче да му је Рафаел Надал тениски идол. Међутим, гестикулацијом после освојених поена понекад уме да подсети на Ђоковићево радовање.

Тренутно 83. тенисер на АТП листи, марта је доспео до интересовања шире спортске јавности. Наиме, на турниру у Сантијагу у Чилеу играо је у четвртфиналу против домаћег тенисера Никола Јарија. Темпераментни Муте био је на мети навијачких звиждука изазваних срчаним реакцијама после тријумфалних поена, гемова и сетова.

Муте је после победе (7:6, 7:6) резигнираној публици узвратио љубав, као што је своједобно Ђоковић славио тријумфе – слањем позитивне енергије публици на све четири стране стадиона.

Често се у Мутеовим изливима емоција могу чути и српске мотивационе речи. То можда и не треба да чуди, јер је Французов тренер Петар Поповић, некадашњи тенисер. Муте и Поповић сарађују од 2022. године. Пре Поповића, радио је са Лореном Рејмондом и другим француским стручњацима.

Недавно је на турниру у Мадриду у дуелу првог кола против Кинеза Шанг Јунченга тражио кафу, након чега му је судија рекла да тај напитак немају у понуди, због чега је настала краткотрајна свађа. Ипак, један од навијача донео је кафу француском тенисеру, међутим то му није помогло да тријумфује на мечу.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *