Ђоковић: Репрезентација је моја друга фамилија


Одмах после меча, Ђоковић је одговарао на питања новинара, а прво је било какав је осећај играти за Србију и победити.

<!—->“Играти за своју земљу и за Србију је нешто потпуно другачије. Велика одговорност и притисак, али и велика привилегија и част. Драго ми је да сам успео да допринесем овом победом и овим поеном. На жалост, шпанска публика је желела да прођу, али нису успели. Ми смо урадили добро у синглу и сад ћемо покушати против Чешке да обезбедимо прво место у групи Ц како бисмо имали бољи жреб у Малаги“, рекао је Ђоковић.

Осврнуо се Ђоковић и на кратак период између освајања Ју Ес опена и играња за Србију после само пет дана. 

„Све се дешавало брзо у тих неколико дана. Толико сам био срећан због победе у Њујорку и прославе код куће. Оставити фамилију код куће никад није лако. Дошао сам својој другој фамилији. То ми даје највећу радост и дивне емоције да могу да играм за своју земљу. На почетку сезоне сам рекао, гренд слемови и играње за своју земљу, то су ми приоритети. Хоћу да допринесем колико год могу и ево ту смо. Циљ је испуњен, Ми смо у Топ 8“, додао је освајач 24 гренд слем пехара и освајач Дејвис Купа 2010. године са Србијом.

На крају је истакао колико би му значило да Србија поново освоји Дејвис куп. 

„Значило би нам много, то је наш циљ. Имали смо изузетну годину 2010. кад смо узели Дејвис Куп. Играли смо финале 2013. и још три или четири пута полуфинале. Формат се мења, сад је сваки поен важан. Ако не победите два меча у синглу морате да победите у дублу, а ми немамо баш много дубл искуства у тиму. Покушавамо да радимо на томе. Надамо се да ћемо у Малаги моћи да будемо комплетни, да будемо здрави и да добијемо шансу да се боримо за трофеј“, закључио је Ђоковић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *