Ђоковић: Синер је заслужио победу, нисам био довољно агресиван


Ђоковић је поражен од Синера 7:5, 6:7, 7:6 у другом колу Зелене групе на Завршном турниру сезоне у Торину.

„Синер је заслужио да победи, у важним тренуцима нисам био довољно агресиван, нисам био довољно одлучан. Дао сам му прилику да преузме контролу над поенима. На 5:5 у трећем сету, 15-30, други сервис, била је размена и требало је да нападнем, а нисам, а он јесте. Треба му честитати. Одиграо је фантастичан меч. То сам му рекао на мрежи. У најважнијим моментима одиграо је најбоље и апсолутно је заслужено победио“, рекао је Ђоковић на конференцији за медије, преноси званични сајт АТП-а.

Синер је у каријери први пут савладао Ђоковића, а двојица тенисера су до сада четири пута одмеравали снаге.

Ђоковић је истакао да је морао да буде одлучнији приликом напада.

„Неки пут победиш, неки изгубиш. Током већег дела каријере сам побеђивао овакве мечеве. Неке сам изгубио, као овај. Не мислим да сам много грешака направи у игри. Он је био одлучнији и храбрији у кључним тренуцима. Имао је неколико невероватних поена, одиграо је тачно потребне ударце“, додао је српски тенисер.

Синер је имао велику подршку навијача са трибина, будући да се турнир игра у његовој родној Италији.

„Он је једини Италијан на турниру, за њега је огромно узбуђење да игра пред својом публиком. Синер је у одличној форми. Нормално је да је публика желела да он победи“, додао је Ђоковић.

Српски тенисер је навео да је постало нормално да сви млади тенисери имају велику мотивацију да га победе.

„Нормално је да изгубим неке од оваквих мечева. Задовољан сам борбом, борбеним духом. Успео сам да се вратим из сета заостатка, да направим брејк у трећем. Играо сам у заиста изазовним и тешким условима на терену. Поносан сам на борбу коју сам пружио. То једноставно није било довољно за победу“, рекао је најбољи тенисер света.

Ђоковић ће у трећем колу Зелене групе играти против Пољака Хуберта Хуркача који је заменио Стефаноса Циципаса који се због повреде повукао са турнира.

Зелена група: 

1. Јаник Синер 2
2. Новак Ђоковић 1
3. Холгер Руне 1
4. Хуберт Хуркач 0 – није одиграо ниједан меч
5. Стфанос Циципас – завршио турнир

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *