Ђоковићева порука Надалу: Не остављај тенис, остани још мало са нама


Најбољи српски тенисер Новак Ђоковић пообедио је Рафаела Надала 2:0, по сетовима 6:2, 7:6 у мечу за треће место на егзибиционом турниру у Ријаду који носи симболичан назив „Слем шест краљева“.

„Вратићу се на први меч када смо играли 2005. мислим да је било… Знате, ко би рекао да ћемо стајати овде 20 година после година, са више од 60 међусобних мечева на највећој сцени у овом спорту, рекао је Ђоковић.

Овим тријумфом, Новак је ставио тачку на велико ривалство с Надалом. 

„Имам само највеће поштовање према теби, невероватан си спортиста, невероватна особа. Знаш да је наше ривалсто било сјајно и интензивно и надам се да ћемо сада моћи да негде на некој плажи, уз пиће, да се свега подсетимо и евоцирамо успомене, да пирчамо о животу и нечему другом. Честике твом тиму и твојој породици на свему, на твојој великој каријери“, емотивно је рекао Ђоковић.

После 60 мечева, тенисеру су одиграли и последњи, о коме љубитељи тениса нису ни размишљали док су тенисери били на играчком врхунцу. Међутим, последњих година, Надалова каријера је била у слободном паду, углавном због повреда, док Ђоковић истрајава у свим изазовима.

„Знам колико породица мора да се жртвује за каријеру и живот професионалног тенсиера, могу само да замислим кроз шта је пролазила породица кроз све твоје успоне и падове“, додао је Новак.

Новак Ђоковић је једини победио Надала седам пута узастопно. Надал је у каријери освојио 22 гренд слем турнира, а Ђоковић је рекордер са 24. До сада су девет пута играли у финалима гренд слемова и резултат је 5:4 за Надала.

„Породица је заслужила све ово што је Рафа постигао у каријери. Још једном велика је част као што сам ти већ рекао на мрежи, невероватна чест да делим терен са тобом, ово је емотиван дан, емотиван тренутак… Толико мечева смо играли толико година… Не остављај тенис човече, остани још мало са нама… Велико хвала не само од мене већ од читавог тениког света, оставио си невероватно наслеђе“, истакао је Ђоковић.

Надал се захвалио Ђоковићу на лепим речима.

„Хвала за све, за ово што си рекао и све тренутке које смо делили на терену. Увек си ме терао да идем преко свог лимита 15 година. Хвала ти за то, вероватно не бих био играч какав сам без тога. Честитам на свим титулама и желим ти све најбоље у будућности“, истакао је Надал и признао да ће му све недостајати, али и да је све снове испунио.

Надал ће крај каријере озваничити на Завршном турниру Дејвис купа у Малаги који се одржава од 19. до 24. новембра. Шпанија ће четвртфинални дуел играти против Холандије, а уколико дође до полуфинала играће против победника у дуелу између Немачке и Канаде.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *