Дончић за три четвртине „завршио посао“ са Оклахомом, рекордно вече Даласа


Попут Зевса, Дончић је господарио „грмљавином“. Бледа партија Оклахоме на гостујућем терену. 

Далас је свакако кренуо силовито на Лукиним леђима, који је у првој деоници убацио 18 поена, од чега три тројке  уз алеј-уп асистенције. Његова „вртешка“ против Лугуенца Дорта биће на топ листама најлепших потеза. 

Далас је убацио 47 поена у првој деоници, што је рекорд франшизе из Тексаса

Тандери су у једином налету на мечу успели да се врате са минус 22 на заостатак од пет поена и даље се није могло. Маверикси су дизали ниво игре и стигли до врло убедљиве победе.

Лука Дончић је завршио са 32 поена, осам скокова и девет асистенција. Последњи кош на мечу му је био на минут и по до краја треће деонице, у последњој није фактички ни играо. Кајри Ирвинг га је пратио са 28 поена и осам асистенција. Новајлије Данијел Гафорд са 19 поена и девет скокова и Пи Џеј Вашингтон са 14 поена су имали леп деби. 

Гилџес-Александер је са 25 поена, шест скокова и пет асистенција је био најрасположенији код гостију. Алексеј Покушевски је на паркету провео пет минута без учинка.

Маверикси остају код куће и дочекују Вашингтон. Оклахома се враћа на домаћи терен, долази им Сакраменто. Далас јеосми са 30-23, док је Оклахома остала на другој позицији са 35-17.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *