DRAGAN STOJKOVIĆ ISKREN POSLE POBEDE: „Dobio sam neke informacije koje će da mi služe za ubuduće“!

[ad_1]

Selektor našeg nacionalnog tima, Dragan Stojković Piksi razgovarao je za zvanični kanal Fudbalskog saveza Srbije posle pobede nad Kiprom rezultatom 1:0, gde je istakao da je mogao da vidi ono što je želeo.

Mislim da ćemo ovu utakmicu pamtiti po nekoliko stvari, a to je eto da smo pobedili. Pobeda kakva, takva je, taj jedan gol bio je dovoljan, potom rekord Dušana Tadića u dresu A tima, mladi Baždar je debitovao i promašili smo penal. Jedna dobra, tesna utakmica, dobar trening, ima tu dosta stvari da se isprave, dosta stvari za analizu, bilo je dobrih i lošijih. U martovskom okupljanju je važno da su svi dobili šansu da igraju, a najvažnije za mene je da sam video ono što sam želeo da vidim. Dobio sam neke informacije koje će da mi služe za ubuduće.

Foto: www.profimedia.rs

Dragan Stojković Piksi

Kaže da je promašeni penal mnogo uticao na njegove fudbalere.

– Tako je, prvo poluvreme je bilo korektno odigrano u fizičkom smislu i generalno je to bio visok presing, imali smo nekoliko šansi, postigli gol, promašili penal. Mišljenja sam da smo dali taj gol iz penala, da bi utakmica otišla u totalno drugačijem smeru, bilo bi drugačije i lakše da se kontroliše utakmica. Kipar je stekao samopouzdanje u drugom delu utakmice, ali ritam mora da se drži svih 90 minuta.

Dodaje da će tek utakmice protiv Austrije i Švedske dati pravu sliku Srbije pred Evropsko prvenstvo.

– Pa ovaj martovski prozor i okupljanje je takvo kakvo je, a u junu nas čeka glazura tima i finalizacija onog za šta se spremamo. Sigurno će utakmice protiv Austrije i Švedske dati mnoge odgovore u kakvom stanju će Srbija biti i kako će izgledati na Evropskom prvenstvu. Te dve utakmice, iako su prijateljske, shvatam ih najozbiljnije i to će biti glazura tima za Evropsko prvenstvo. Imamo dovoljno vremena da ispratimo formu i minutažu naših igrača i potencijalnih koji će doći. Ne treba da zaboravimo jednu grupu igrača koja nije bila na spisku u martu. Tako da, sa njihovim povratkom, Srbija će biti daleko moćnija i jača.

Posebno je čestitao Dušanu Tadiću na rekordu u dresu Srbije.

– Čestitam mu zaista. To je jubilej za njega, dobro je da samo pobedili, da može da pamti rekord sa pobedom. To je igrač koji dugo traje. On svojim ponašanjem to zaslužuje. Brojevi govore u prilog tome. Ja mu čestitam iz srca na tome i svaka čast.

BONUS VIDEO[ad_2]

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *