DRAMA GOLMANA PARTIZANA: Zbog upale SRČANOG MIŠIĆA nisam smeo ni u šetnju!


Nemanja Stevanović (32), rezervni golman Partizana, uspešno se poravlja od upale srčanog mišića! 

Virus koksaki poslednja tri meseca odvojio ga je od terena.

 Nije mi bilo ni malo jednostavno prihvatiti da ću izgubiti polusezonu. U pitanju je bio ozbiljan virus koji je prouzrokovao upalu srčanog mišića, pa sam morao ozbiljno da pristupim lečenju i oporavku koje je zahtevalo potpuno mirovanje, što mi nije dalo prostora ni da razmišljam o drugim stvarima. Bio sam maksimalmo disciplinovan kako bih mogao što pre da oporavim organizam i vratim se treninzima. Prvih mesec i po dana je bilo strogo mirovanje. Kasnije sam mogao malo i  da šetam, pa je bilo koliko-toliko lakše – otkriva Nemanja u izjavi za klupski sajt, pa nastavlja u istom tonu:

 Nije bilo lako nositi se sa činjenicom da odjednom, posle dva treninga dnevno i nekog načina života, ne možete ni da šetate maltene. Imao sam podršku od svih pa mi je to davalo snagu. Kada dođe do ovakvih situacija, shvatite da je ipak zdravlje na prvom mestu i onda vam to daje neku snagu da sve izdržite .

Podrška koju je dobio u ovoj borbi pomogla mu je mnogo.

– Saigrači su me stalno zvali i slali poruke, a u ponedeljak su se svi obradovali kad sam se pojavio na treningu. Bili su uz mene i hvala im na tome! Odradio sam trening laganog trčanja uz nadzor doktora i kondicionih trenera Miše i Saleta (prim.aut – Miša Filipović i Aleksandar Tomić). Naravno, jedva sam dočekao da se vratim treninzima i taj prvi trening mi je bio kao da sam prvi put izašao na teren – naglašava Stevanović.

Polako je počeo da hvata ritam.

– Imamo plan za prvih mesec dana, ali pre svega, u tom periodu, treba da vratim telo kako fizički tako i kondiciono u neki optimalan tonus da bih što spremnije dočekao pripreme i naredne izazove koji me očekuju, a biće ih – zaključuje Nemanja Stevanović.

BONUS VIDEOОставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *