DUBAI DEFINITIVNO ULAZI U ADMIRALBET ABA LIGU! Zbogom stara regionalna ligo!


Rešenje problema sa registracijom klubova u AdmiralBet ABA ligi

Nakon održane sednice Skupštine regionalne lige u utorak 19. marta, postavljen je rok od 48 časova za klubove Zadar i Cibona da se izjasne oko registracije klubova u ligi. Prema saznanjima „Sport kluba“, ova zakonska obaveza je brzo rešena, te su Zadar i Cibona dali pristanak u skladu sa Društvenim ugovorom i Statutom, što znači da će SC Derbi biti upisan u vlasničku strukturu.

Registracija klubova i preoblikovanje AdmiralBet ABA lige

Foto: Starsport

SC Derbi

Prema saopštenju, ostala dva kluba, Split i Borac iz Čačka, gotovo izvesno će biti registrovana neposredno pre preoblikovanja AdmiralBet ABA lige iz jtd u doo, do 30. juna, kada se zvanično završava takmičarska sezona 2023/2024. Takođe, važno je istaći da su ostale ključne odluke za dalji rad AdmiralBet ABA lige već jednoglasno dogovorene, među kojima su učešće Dubaija, 16 klubova u takmičenju, od čega šest maksimalno iz jedne države, i način raspodele sredstava dobijenih nakon ulaska Dubaija u Jadransku ligu.

Baraž mečevi i završetak sezone

Na kraju sezone će ipak biti baraž mečeva, gde će poslednjeplasirana ekipa ABA lige igrati baraž mečeve sa finalistom ABA 2 lige. U slučaju da dve ekipe iz Srbije budu u finalu, poslednjeplasirana ekipa ABA lige će igrati baraž mečeve sa najbolje plasiranom ekipom iz regiona na osnovu plasmana u ligaškom delu ABA 2 lige.

BONUS VIDEO:Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *