EVO KAKAV JE NALAZ NOVAKA ĐOKOVIĆA POSLE SNIMANJA GLAVE: Ovaj papir sve otkriva


Novak Đoković snimao je glavu u Urgentnom centru! Najbolji teniser sveta javio se jutros oko 10 časova doktorima u zdravstvenoj ustanovi u Beogradu radi kontrolnog pregleda, a zbog udarca flašicom u glavu koji je dobio u Rimu tokom meča na tamošenjem mastersu.

Prema ekskluzivnim informacijama do kojih je došla Republika, Novak je po prijemu išao da uradi EG glave. Srećom, rezultati tog pregleda su odmah dostupni, pa je Đoković gotovo istog momenta kako je izašao iz ordinacije ubrzo pozvan unutra da čuje kakav je nalaz. Prema informacijama do kojih je naš portal došao, Nole je čuo i pročitao sa papira najlepše moguće vesti. Naime, nalaz snimka je označen kao „uredan“, što znači da tokom pregleda nisu uočene nikakve anomalije, odnosno posledice zbog udarca koji je Nole dobio u glavu.

Đoković se na pregled u Beogradu odlučio iz predostrožnosti, ali verovatno i zbog informacija koje su do njega stizale. Naime, poznati neurolog dr Šon Mulen, iako lično nije pregledao Đokovića, koristio je veštačku inteligenciju da izračuna silu udarca koju je Novak pretrpeo. Njegova istraživanja su sugerisala da je padajuća flaša, sa minimalnom početnom snagom sa visine od dva metra pogodila Đokovića sa otprilike 79,2 Njutna sile, što je uporedivo sa udarom srednje velikog psa koji skače na nekoga.

Dr. Malen je istakao potencijalne neurološke implikacije takvog udarca u frontoparijetalnu regiju, izražavajući zabrinutost zbog simptoma koji se kreću od glavobolje i mučnine do ozbiljnijih kognitivnih poremećaja koji bi mogli uticati na Đokovićevu koordinaciju, senzornu obradu i ukupnu igru na terenu. Upravo zbog toga se Nole, verovatno, odlučio za pregled, kako bi otklonio svaku mogućnost da sa njim nešto nije u redu, a pred nastavak priprema za Rolan Garos, posle Vimbldon, a onda i Olimpijske igre.

BONUS VIDEOОставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *