FEDEREROVA ŽENA POD STRESTOM ZBOG ĐOKOVIĆA: Scenario za novi film otkrio dosad nepoznate detalje!


Novi holivudski film „Rivali“ („Challengers“) je izazvao veliku pažnju javnosti svojom intrigantnom temom i inspiracijom koja je dovela do stvaranja lika Taši Dankan, bivše teniserke koja vodi muža ka grend slem titulama. Ovaj film je posebno privukao pažnju zbog svoje veze sa stvarnim događajima i ličnostima iz sveta tenisa.

Nije tajna da je inspiracija za lik Taši Dankan pronađena u ličnosti Mirke Federer, supruge legendarnog tenisera Rodžera Federera. Mirka je bila ključna figura u životu svog supruga, budći da je preuzela ulogu njegovog menadžer i pružajući mu snažnu podršku tokom njegove teniske karijere. 

Iako je film izazvao kontroverze zbog eksplicitnih scena, teniski kadrovi su na momente impresivni i dočaravaju elemente koje u prenosu često ne možemo da vidimo, sa nešto drugačijim uglovima snimanja. Ovo je dodatno doprinelo autentičnosti prikaza teniskog sveta i dinamike koja vlada iza scene.

Scenarista Džastin Kjurikes je pronašao inspiraciju za agoniju kroz koju je prolazila Taši Dankan u ponašanju Mirke tokom finala Vimbldona 2019. godine. Njene reakcije tokom meča između Novaka Đokovića i Rodžera Federera su bile ključne u formiranju glavne junakinje, pružajući uvid u emotivnu borbu koju proživljava supruga teniske ikone u trenucima velikih mečeva.

– Bila je pod stresom, svaki poen… Gledao sam je razmišljao, što se nerviraš toliko, imate sve pare ovog sveta. Osvojio je 20 grend slemova. Šta je tako stresno za tebe? Mora da ima još nešto! Pa ona je na neki način postala Rodžerov menadžer, na neki način je upravljala njegovim životom. Mnogo duguje njoj – rekao je Kjurikes.

BONUS VIDEOОставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *