Фернандез: Није Србија била добра колико смо ми играли лоше


Кошаркаши Србије пласирали су се у финале Мундобаскета после победе над Канадом – 95:86

<!—->“У нападу смо убацили 86 поена, али у одбрани ништа нисмо радили ваљано. Не ради се овде о њима, већ о нама који смо одиграли лоше“, рекао је селектор Канаде.

Фернандез је потом похвалио селекцију Србије.

“Њихов програм, земља, тренер, играчи су на високом нивоу, играли су сјајну утакмицу. били смо солидни, али не довољно добри. Није било лоше у нападу, али у одбрани смо много грешили. Нисмо много тога радили добро, нисмо се спремили за ову утакмицу на прави начин. Идемо у следећу утакмицу, и следећа је за медаљу. Знам да је ово емотивни тренутак, али знам да ће моји момци успети да се уздигну“, поручио је Фернандез.

Изабраници Светислава Пешића играли су агресивно, константно на ивици фаула, преузимали су све у одбрани и Канађани се нису прилагодили на то.

“То је све део кошарке. Имамо две екипе, тројицу судија. Они раде свој посао, треба да деле правду, на тренерима је да раде своје, да тренирају екипе. Имали смо проблеме са фауловима, али смо наставили да играмо. Намерно сам добио техничку, урадио сам то са разлогом. Оном ко делегира судије само бих да захвалим на томе што су бирали судије јер без њих нема добре утакмице“, истакао је Фернандез и додао:

“Србија је била агресивна, свесни смо да су међу најбољима на турниру. Били смо добри у нападу али у одбрани никог нисмо чували. Ако будемо дигли одбрану, имамо шансу да се подигнемо и победом завршимо такмичење“ закључио је селектор Канаде.

Канађани ће се за бронзану медаљу борити у недељу од 10.30 против селекције Сједињених Држава које су поражена од Немачке 113:111.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *