Финални сусрети баража за Евро – ко ће бити последња три путника за Немачку?


Познати су 21 од 24 учесника Европско првенства у Немачкој, остаје да се попуне још три места.

Најранији сусрет од 18.00 је из Ц костура између Грузије и Грчке на „Борис Паичадзе“ стадиону у Тбилисију. Домаћини су се изборили са Луксембургом, славивши са 2:0. Грци су били убедљиви са 5:0 против Казахстана.

Победник упада у Групу Ф са Португалом, Турској и Чешком. Занимљиво, у девет међусобних дуела Грузија ниједном није савладала Грке. „Хелени“ имају седам победа, уз два ремија.

Пољска и Велс после убедљивих издања у полуфиналима над Естонијом, односно Финском, играју у финалу А костура. Велшани имају предност домаћег терена у Кардифу, док је Пољаци уздају у добру историју међусобних односа, пошто су тријумфовали у седам од 16 мечева. Велс је на тек једном тријумфу.

Бољи из овог меча иде у Групу Д са Француском, Холандијом и Аустријом.

На неутралном терену у пољском Вроцлаву игра се дуел Украјине и Исланда од 20.45. Преокретом против Босне и Херцеговине на „Билином пољу“ и слављем 2:1, Украјинци су дошли до последњег корака ка пласману на Евро. Исланђани су елиминисали Израел са 4:1. Победнички састав из финала Б костура ће се сместити у Групу Е са Белгијом.Словачком и Румунијом. Овај сусрет, као и Велс-Пољска су заказани за 20.45.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *