Финикс поравнао резултат у серији против Денвера, Јокић играо сам


Санси су попут Нагетса добили оба меча на домаћем паркету, па се серија враћа у Колорадо. Нажалост, најбоља партија каријере Николе Јокића у којој је постигао 53 поена, није крунисана победом његове екипе.

<!—->Јокић и Финикс уједначено су играли већи део утакмице. Екипе су размењивале вођство у неколико наврата током три четвртине. Нажалост, и овај меч је као и претходни решен у последњој деоници у којој је Денвер током читавог периода био у заостатку.

Судбину Денвера су поред неколико лоших ситуација у нападу у пресудним тренуцима меча решиле четири тројке Ландрија Шамета у последњој деоници.

Кошаркаш Финикса који у претходној серији није имао никакву улогу, може се рећи, одлучио је утакмицу четири између Нагетса и Санса, јер су баш његови поени у тренуцима када се његов тим мучио одржали екипу у предности.

Денвер је у последња три минута до краја имао шансу да се у неколико наврата врати у меч, међутим прво се испречио нерезонски шут Мајкла Портера, а потом је Никола Јокић на пола минута до краја  при вођству Санса од три поена изгубио лопту.

Кевин Дурент и Девин Букер убацили су по 36 поена, док је поменути Шамет допринео са 19.

Јокић је у свлачионицу отишао са 53 поена, 4 скока и 11 асистенција уз 67 одсто шута из игре. Џамал Мареј допринео је са 28 поена.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *