Фудбалер Анхел Ди Марија добио претње смрћу од „наркотерориста“


Овај 36-годишњи фудбалер, који тренутно игра за Бенфику, добио је претеће писмо у својој породичној кући на периферији Росарија.

Локални медији су јавили да je претећа порука достављена Анхеловом оцу у насељу „Фунес Хилс Мирафлорес“ где фудбалер обично борави, упозоравајући га да ни гувернер провинције Максимилијано Пуларо не може да гарантује његову безбедност ако се врати у град.

„Реци свом сину Анхелу да се више не враћа у Росарио јер ћемо у супротном побити породицу. Ни Пуларо те неће спасити. Не остављамо само папире за нама, већ метке и мртва тела“, била је порука коју су оставили Ди Маријином оцу.

Како наводе аргентински медији, „рено меган“ је оставио поруку испред куће у црном најлонском пакету, а додаје се да су се чуле и четири експлозије.

У последње време, град Росарио је доживео интензиван пораст насиља, за које су одговорне групе описане као „наркотерористи“.

„Постоји непоколебљива посвећеност борби против трговине дрогом “, изјавио је министар одбране Луис Петри, који је покренуо операцију у којој су трупе и средства Оружаних снага распоређени у Росарију.

Клуб Росарио Централ издао је саопштење којим осуђује претње Ди Марији.

„Осећамо се увређено, оштећено и повређено јер ове врсте насилних акција директно нападају економију и спортски успех клубова. Не, не може им се дозволити да желе застрашивање фудбалера или да се они и њихове породице нападају, нити се може дозволити насиље над било којим актером у породици фудбала“, пише у саопштењу клуба.

Тренутни члан Бенфике и бивши играч Росарио Централа, Реал Мадрида, Манчестер јунајтеда, ПСЖ-а и Јувентуса је са репрезентацијом Аргентине освојио Светско првенство у Катару, Копа Америку 2021. и Олимпијске игре 2008. године.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *