Фудбалер Дани Алвес биће на условној слободи уз кауцију од милион евра

[ad_1]

Адвокати бразилског фудбалера су потом најавили жалбу, док је тужилаштво у Барселони саопштило је да ће проучити пресуду.

Ројтерс наводи да је суд у Барселони данас одлучио да ће бразилски фудбалер моћи да напусти затвор када плати кауцију од милион евра и пошто преда оба пасоша (шпански и бразилски) судским властима.

Суд у Барселони је одобрио пуштање на слободу бразилског фудбалера до изрицања коначне пресуде, јер је проценио да се ризик од бекства Алвеса смањио и пошто је фудбалер одслужио четвртину од четири и по године затворске казне.

Ројтерс преноси да је бразилском фудбалеру забрањено да напусти Шпанију, а Алвес је у обавези да се једном недељно јавља суду у Барселони. Он не сме да комуницира са жртвом нити да јој се приближи.

Ројтерс наводи да адвокат фудбалера није био доступан за коментар.

Алвес је током суђења негирао кривицу и рекао да је његов сусрет са женом био споразуман. Суд је утврдио да је Алвес сексуално напао своју жртву ујутру 31. децембра 2022. године. Жена је сведочила да ју је Алвес силовао у тоалету ноћног клуба у Барселони.

Алвес је у затвору од од 20. јануара прошле године. Суд је раније у више наврата одбио његове захтеве за пуштање уз кауцију због ризика од бекства.

[ad_2]

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *