Фудбалер Војводине Болинги хитно примљен у болницу


На конференцији за медије уочи утакмице седмог кола Суперлиге Србије против Спартака, лекар Војводине Борко Вукосав је истакао да је Џонатан Болинги по повратку из Киншасе рекао да се лоше осећа те да је одмах хоспитализован у Ургентном центру у Новом Саду, а потом и у Институту за плућне болести у Сремској Каменици.

„Након утакмице са Радничким 1923, Болинги је отпутовао у Киншасу на репрезентативне обавезе са селекцијом ДР Конга, након чега се вратио у ноћи, 14. септембра. По доласку је пријавио да се лоше осећа и одмах је пребачен на Ургентни центар КЦ Војводине, где је урађена детаљна и комплетна дијагностика. Због тешког здравственог стања, конзилијум лекара је одлучио да Болинги буде пребачен на Институт за плућне болест у Сремској Каменици, где је примљен у јединици интензивне неге“, рекао је Вукосав.

„Тамо је додатно подвргнут детаљној дијагностици. Његово стање је озбиљно, тешко, али добро и ја сам задовољан што је на најбољем могућем месту. О његовом здрављу брине тим специјалиста који има енормно искуство за лечење у оваквом стању. Сви се надамо да ће се Џонатан извући и пребродити ово тешко стање. Узроци су непознати, у току су и даље детаљне анализе, сви досадашњи тестови до сада су негативни. Прати се и епидемиолошка ситуација у Киншаси, у контакту смо са његовим лекарима у репрезентацији и локалним докторима. Терапија је у току. Наш медицински тим је у константном контакту са лекарима у Институту, и чекамо даљи развој догађаја“ рекао је др Борко Вукосав.

Тренер фудбалера Војводине Ранко Поповић упутио је речи подршке Џонатану Болингију.

„Када добијете овакве вести, онда је утакмица у другом плану. Мисли свих нас усмерене су ка Болију и желимо му да се што пре опорави. Ова ситуација треба да буде и мотивација за све нас и да одиграмо и за њега. Не сумњам да ће он своју утакмицу да добије. Када се десе овакве ствари, подсетимо се на приоритете у животу“, навео је Ранко Поповић.

Утакмица између Војводине и Спартака игра се у Суботици у суботу, 16. септембра, од 20.15.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *