Фудбалерке Србије против Шкотске, Словачке и Израела у квалификацијама за ЕП


Жребу су присуствовале и представнице ФСС, потпредседница Сандра Сремчевић и тим менаџер А репрезентације Бојана Веселиновић.

ЕП ће бити одржано од другог до 27. јула 2025. године у Швајцарској. На ЕП 2025. ће учествовати 16 репрезентација, а директан пласман је изборила домаћин, селекција Швајцарске.

Из ФСС подсећају да ће први пут квалификације за ЕП бити одигране по новом систему, налик такмичењу у Лиги нација.

„У три дивизије, репрезентације су подељене по групама. Систем је такав да директан пласман на ЕП из групне фазе квалификација могу да обезбеде само првопласиране и другопласиране репрезентације из група у Дивизији А. Затим следе две фазе баража. У првој фази баража ће се састати трећепласиране и четвртопласиране селекције из група из Дивизије А са пет првопласираних и три најбоље другопласиране селекције из група у Дивизији Ц“, саопштио је ФСС.

„Такође, у првој фази баража састаће се првопласиране и две најбоље другопласиране селекције из група у Дивизији Б са две слабије другопласиране и трећепласираним репрезентација из група из Дивизије Б. Победници прве фазе баража затим иду међусобно у другу фазу баража једни против других. Седам победника друге фазе баража избориће пласман на ЕП 2025“, наводи се у саопштењу ФСС.

Квалификације за ЕП 2025. почињу у априлу, а трајаће до јула ове године. Баражи за ЕП 2025. почињу крајем октобра и биће завршени крајем новембра и почетком децембра.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *