FUDBALSKA TRAGEDIJA! Preminuo igrač koji je DVA PUTA POKORIO EVROPU!


Legendarni engleski fudbaler Lari Lojd preminuo je danas u 75. godini, ostavljajući neizbrisiv trag u svetu fudbala. Lojd je tokom svoje karijere ostvario značajne uspehe, a posebno se istakao sa ekipom Notingem Forest, sa kojom je poharao Evropu 1979. i 1980. godine. Njegovo ime se i danas pominje sa poštovanjem u fudbalskim krugovima širom sveta.

Lari Lojd je svoj fudbalski put započeo u Liverpulu 1969. godine, gde je brzo postao jedan od ključnih igrača. Sa Liverpulom je ostvario značajne uspehe, ali je vrhunac karijere doživeo nakon transfera u Notingem Forest.

 

 

Nakon prelaska u Notingem Forest, Lojd je postao deo jednog od najuspešnijih perioda u istoriji ovog kluba. Sa Forestom je osvojio titulu prvaka Engleske, ali je najimpresivnije ostvarenje bilo osvajanje titule prvaka Evrope dva puta uzastopno, 1979. i 1980. godine. Ovi uspesi su Lojda i Notingem Forest učinili legendama fudbalskog sveta.

 

 

Lari Lojd će zauvek biti upamćen kao izuzetan defanzivac, čiji su rad etika, posvećenost i vođstvo bili ključni faktori u postizanju velikih uspeha kako sa Liverpulom, tako i sa Notingem Forestom. Njegovo nasleđe će živeti kroz sećanja ljubitelja fudbala širom sveta, a njegova uloga u pohodu Notingem Foresta na evropski tron će ostati zlatnim slovima upisana u istoriju fudbala.

BONUS VIDEOОставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *