Гарин после велике борбе зауставио Кецмановића на мастерсу у Мадриду


Велика борба два ривала. Прва сет добио је Чилеанац у тај-брејку. Други је, такође, у тај-брејку припао нашем тенисеру. У трећем, Гарин је дошао до брејка, сачувао предност и тако решио меч у своју корист.

<!—->Миомир је нешто спорије ушао у први сет, ривал то користи и у трећем гему стиже до брејка. Губитак сервиса као да је пробудио нашег тенисера, који одмах узвраћа. Потом је наш тенисер стабилизовао сервис и лако га освајао. То му је омогућило да запрети на сервис Чилеанца.

У шестом гему је пропустио једну брејк прилику, а у десетом две везане. Чилеанац је успео да се одбрани и избори за тај-бејк- У овом периоду Гарин је био сконцентрисанији и лако га добија са 7:3.

Равноправан дуел у другом сету. Тенисери су успевали да сачувају своје сервисе. Миомир је нешто више претио, али све што је успео је да један гем уведе да се игра на разлику. Ипак, и други сет је решен у тај-бејку.

Кецмановић је био бољи, у два наврата је имао мини-брејк предности, а ривал је успео да изједначи. Међутим, наш тенисер је први стигао до сет лопте, и успео је да је искористи и то на серви ривала – 7:5 у тај брејку, за 1:1 у сетовима.

Равноправна борба у трећем сету све до резултата 3:3. Тада Гарин одузима сервис нашем тенисеру без изгубљеног поена. Испоставило се да је то био одлучујући гем на мечу. Гарин је потом био сигуран на свој сервис и мирно привео сет и меч крају, 6:4.

Гарин ће у трећем колу играти против Фрица који је савладао Оконела са 2:0 (7:6/13:11/, 6:4).

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *