Гасол о МВП награди: Јокић и Јанис пре Ембида, отишло се предалеко


Човек који је у дресу Лос Анђелес лејкерса и националног тима Шпаније освојио готово све могуће, сем олимпијског злата, истакао је да је дискусија о МВП-у ове године отишла предалеко.

<!—->“Ове године дискусије, дебате и чак тв ‘драме’ су биле веће него икад и отишле предалеко јер се гледало на неке ствари које нису имале везе само са кошарком. Као Европљанин који није одрастао у САД, чудно ми је, чак и поред толико година у НБА, да је дебата толико узаврела. На дискусију су утицале две МВП титуле Јокића и Адетокумба и Ембидов висок ниво партија. Изгледало је као да ће Јокић да буде три пута МВП, имали су најбољи скор на Западу, а играо је на истом нивоу, можда и бољем, него претходних година. Јанис је имао број један на Истоку, невероватна сезона“ рекао је Гасол за „Јурохупс“.

Старији брат ударне центарске линије Шпаније је акцентовао да су тројица интернационалаца у главној конкуренцији доказ надмоћи и раста кошарке у остатку света.

„Када имаш најбољи скор, то прави разлику. Сиксерси су били трећи, нису били први. Алил, гомила људи из медија гласа и на њима је да одлуче победника. Ове године је то био Џоел, драго ми је због њега. Драго ми је што су сва тројица интернационалци и то говори о расту кошарке, доминацији играча из остатка света“, казао је Гасол.

Гасол је и говорио о Николи Јокићу.

„Никола то што ради није због индивидуалних признања и статуса. Само воли игру и то је велика разлика. Надам се да ће ове године то да се награди титулом. То би било невероватно за њега и Денвер“, изјавио је Пау.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *