Газета дело спорт: Пустиња око Влаховића


 У тексту под насловом „Пустиња око Влаховића: Напад Јувеа на историјском минимуму“ се наводи да „старој дами“ фали потентних појединаца у офанзиви.

„Никада после 35 кола „бјанко-нери нису постигли мање од 48 голова до сада: да бисте пронашли лошије просеке, морате се вратити у Серију А са 34 утакмице. А трећина садашње производње је само из Србије…“, почиње текст.

„Честрдесет осам голова које је до сада постигао Јувентус је за 33 мање од водећег Интера, али и 19 мање од другопласираног Милана, што даје слику заостатка за конкуренцијом. И изнад свега, они су најгора фигура у историји Јувентуса после 35 кола шампионата. Никад тако лоше након 35 кола. Искрено говорећи, и формула Серије А има везе са тим, јер је садашњи формат од 20 тимова и 38 мечева уведен 2004. године, па је стога узорак са 35 утакмица смањен (али не толико смањен …) на 26 претходних: последњих 19 првенстава плус још седам између 1940-их и 1950-их. Па, чак и уз та ограничења, минимум после 35 дана био је 52 гола у сезони 2009-10, када је Јуве завршио на седмом месту“, истиче се у тексту.

После навођења сезона Пипа Инзагија у којима је изнео главницу голгетерског учинка, кренули су и подаци везани за Влаховића.

„Као и тада, Јувентус и данас има правог стрелца, а то је Душан Влаховић који је са 16 голова постигао трећину голова Јувентуса у лиги, а заједно Кјеза, Милик, Јилдиз и Кин су укупно дошли до 18 голова“, истиче се у тексту.

Јувентус je трећи са 66 бодова на табели Серије А.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *