Генерални директор Евролиге: Партизану и Звезди 80 посто шанси за останак


Мотејунас је дао интервју за шпански спортски дневник „Ас“ у ком је говорио о бројним актуелним темама везаним за Евролигу.

„Нажалост, између Албе, два клуба из Београда, Црвене звезде и Партизана, као и Виртуса и Валенсије, неко ће морати да „извиси“ због тога што ће Париз ући у Евролигу. Свако од њих има 20 одсто шанси да не игра. Клубови су једнаки за нас, а партнери ће бити ти који ће одлучити. Валенсија је одиграла сјајну сезону, а граде и атрактивну дворану. То је огроман корак за клуб, јер раде сјајне ствари. Валенсија је клуб са будућношћу у Евролиги, али је истина и то да идуће године не знамо шта ће бити, постоје опције, коначна одлука биће донета у јуну“, рекао је Мотејунас.

Литванац је рекао да је задовољан како иде развој Евролиге у глобалу.

„На добром смо путу, али има много нерешених ствари и проблема које морамо да решимо. Разговари иду у добром правцу са НБА лигом и Светском кошаркашком федерацијом (ФИБА), са ИМГ-ом. У сваком послу није добар положај кад однос власника није најбољи. Стагнирамо две године и морамо да се опоравимо. Евролига је генерално добра, људи у организацији добро раде, али има много ствари за побољшање“, додао је Мотејунас.

Он је рекао да је важно што ће Париз играти Евролигу следеће сезоне.

„Знамо да имамо велика потенцијална тржишта у Француској, посебно у Паризу, и срећни смо што имамо шампиона Еврокупа одатле ове године. Имамо сјајан нови клуб у Лондону, који су такође међу 4 најбоља у Еврокупу. И имамо Берлин, који је наше кључно тржиште, тако да морамо да растемо на тим кључним тржиштима како би растао приход од телевизијских права“, истакао је Мотејунас.

Клуб из Дубаија ће следеће сезоне играти у АБА лиги, али још увек није званично постао део система Евролиге. 

„То је велики корак за Евролигу. Морамо да видимо да ли имамо храбрости да то урадимо и да ли то има смисла. Знамо да је то друго тржиште и други континент. Разумемо сложеност питања. Зато узимамо још времена и корак по корак све анализирамо. Још немамо одлуку за следећу сезону. Ја кажем да је 50-50. Прерано је рећи да ћемо видети тим из Дубаија у такмичењу“, закључио је Мотејунас.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *