Генерални секретар Фиба: Симанићу ће бити уручена медаља


Симанић је повређен 30. августа током утакмице против Јужног Судана у трећем колу Мундобаскета, када га је под кошем, у једном дуелу лактом, ударио Нуни Омот.

<!—->Српски репрезентативац је потом четвртог септембра у Манили подвргнут хитној операцији и одстрањен му је бубрег.

Омот се извинио и рекао да није намеравао да повреди Симанића.

„Они који су видели снимак могу да виде да је то ситуација једна у милион, вероватно једна у милијарду. Битна је реакција после тога. ФИБА је пре турнира одабрала одређене болнице које ће бити доступне у случају оваквих ситуација, као и сјајне докторе, стручњаке специјалисте у својим областима, а доктор Србије Драган Радовановић је имао кључну улогу у свему“, изјавио је Загклис на конференцији за медије у Манили.

Он је истакао да је ФИБА активирала све потребне ресурсе.

„Одмах смо активирали све потребне ресурсе да Симанић у прва 24 сата буде оперисан. Лично сам се обавезао да њему и његовој породици пружим најбољу подршку. Причао сам и са његовом породицом, нисам желео да се појављујем превише у јавности. Желим да кажем да су играч и његова плата осигурани, ми смо у контакту са КСС. Желим да се јавно захвалим доктору Радовановићу“, истакао је Загклис.

Србија ће данас од 14.40 часова играти у финалу СП против Немачке, а Симанић ће овај дуел пратити из болнице. Потом ће се после финала, заједно са остатком репрезентације, вратити у Београд.

„Наша велика жеља је да Симанић што пре оздрави и опорави се. Њему ће медаља бити уручена, али чекамо да видимо које ће то одличје да буде“, истакао је генерални секретар ФИБА.

Загклис је на крају честитао Јапану, Индонезији и Филипинима на организацији овогодишњег Мундобаскета.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *