Glikman: CSKA se neće vratiti u Evroligu sledeće sezone, želimo da Monako ostane


Francuski mediji navode da bi Monako morao da izbori plej-of Evrolige da bi i naredne sezone dobio specijalnu pozivnicu za nastup u ovom takmičenju.

Ipak, izvršni direktor Evrolige Maršal Glikman, koji je sinoć pratio meč 18. kola Evrolige između Monaka i Olimpijakosa (64:60), ne krije da želi da Monako nastavi da igra Evroligu.

„Reći da je mesto garantovano nije tehnički tačno, ali ja ću to istaći ovako – želimo da Monako nastavi da se razvija u Evroligi“, rekao je Glikman.

Podsetio je da 13 klubova ima stalne licence za učešće u Evroligi i naglasio da se CSKA iz Moskve neće vratiti u takmičenje ni naredne sezone.

„Jedan od akcionara – CSKA, suspendovan je zbog rata u Ukrajini, što nam daje malo prostora. Pošto se CSKA neće vratiti ni sledeće sezone, pošto niko ne zna šta će se dogoditi u geopolitičkom smislu, ostanak Monaka ne bi trebalo da bude problem. Kada se CSKA reintegriše, biće komplikovanije. Za Monako bi najjednostavnije bilo da se kvalifikuje na osnovu svojih sportskih rezultata, ali da budemo jasni – želimo Monako“, zaključio je Glikman.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *