Грбовић: Београд се кандидовао за фајнал-фор Евролиге

[ad_1]

Главни град Србије је већ два пута организовао фајнал-фор Евролиге. Реал је победио на завршном турниру 2018. године, док је 2022. године титулу освојио Ефес.

„Ми смо се већ пријавили за један од наредна три завршна турнира Евролиге, чак и пре него што се у читавој причи појавио Абу Даби. Да ли ћемо добити домаћинство, видећемо. Али оно што је свима јасно у свету кошарке је да је Београд савршен домаћин који је отворен за све на свету. Имамо бројне контакте у свету кошарке“, истакао је Грбовић за Моцартспорт.

Организатори Фиба Лиге шампиона објавили су да ће Београд од 26. до 28 априла бити домаћин завршног турнира. За место на фајнал-фору бориће се екипе Уникахе, Тофаша, Бона, Лудвизбурга, Тенерифа, Перистерија, Мурсије и Промитеаса, које се тренутно налазе у четвртфиналу.

„Причали смо са људима из Фибе око неких потпуно других ствари, појавила се тема завршнице Лиге шампиона. Они су имали проблеме са Анталијом која је требало да буде домаћин. Лако смо се све договорили, обезбеђени су и сви услови. Сетите се само какве су оцене биле на два претходна фајнал-фора Евролиге која смо организовали. Добили смо чисте десетке, исто ће бити и сада са Лигом шампиона. Фибе је ипак кровна организација која је видела да је Србија земља кошарке“, закључио је Грбовић.

[ad_2]

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *