Грбовић за РТС: Арена се спрема као за фајнал-фор


Ред за карте за кошаркашку утакмицу између Партизана и Реал Мадрида био је дугачак неколико стотина метара. Тог дана чак ни неки од оних који су у раним јутарњим сатима стигли пред благајну београдске Арене нису успели да купе улазницу.

Иако се тада још није знало шта ће се све догађати у Мадриду, интересовање је било огромно. Арена се данас припрема као да се у Београду поново игра фајнал-фор. Што гледалаца, што припадника обезбеђења, у Арени ће бити скоро 25 хиљада људи.

Случај је хтео да колега Драган Мишић, који је забележио и ред за карте, данас уђе у Арену пред велики и изазован меч за све.

Несвакидашњи мир у Арени и око ње. У сусрет бурној утакмици у сваком погледу. Огромном халом одјекују савети Партизановог тренера, док директор Арене Горан Грбовић тврди да му је после пет година руковођења, организационо, ово најтежа утакмица.

“Хала има своје техничке могућности, ту су правила Евролиге, али и Партизан као домаћин има сопствену конфигурацију организације меча”, рекао Горан Грбовић.

У ту бројку улазе и гледаоци. Можда ће их и бити највише до сада, али очекује дирекотор, и не много више од три и по гледаоца по квадрату простора, по правилима такмичења.

Навијача би било и за фудбалски стадион. Иако су карте палнуле пре викенда организатор продаје на свом лиситнгу још има хиљаду и штесто позива у секунди за једну карту, прича саговорник.

Реал, највећа спортска институција за сада је тражио појачано обезбеђење. И без тога Арена се припрема као фајнал-фор, вероватно и хиљаду редара, али и забринутост да и најмањи инцидент, рецимо упаљач, флашица бачена са трибине, може да изазове пражњење и не дај Боже пражњење утакмице.

Тада трибине или халу не празни директор, већ судије по прописима такмичења. Зато је још једно апел – да се спортски и господски навија, као што је сјајним партијама у континуитету Партизан стигао довде.

Утакмицу ће пратити много новинара, али и подкастера. Или ти посматрача које интересује три минута пре утакмице, а где се испољава локалпатриотизам приврженост и лојалност клубу. Све је више и странаца, туриста.

Утакмице, национлни дерби, постају једно од пет обелелжја туристичке посете, на много тога треба обратити пажњу пре утакмице, а тек кад почне…

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *