Гвидети за РТС: Србија треба да буде поносна на одбојкашице, сваке године доносе медаље


Србија је поражена 3:2 у финалу од Турске, која је до историјског злата дошла преокретом из заостатка 2:1 у сетовима.

<!—->Италијански стручњак на клупи Србије Гвидети навео је натурализована Кубанка у редовима Турске Марсела Варгас била незаустављива.

„Поносан сам на тим. Учинили смо све што смо могли, играли до максимума. Варгас је била магична, покушали смо да је зауставимо. Она је једина коју уопште нисмо могли да зауставимо. Били смо близу и импресиониран сам игром мог тима“, рекао је Гвидети.

Проблем за нашу селекцију били су и здравствени проблеми капитенке Маје Огњеновић са вирусом.

„Мају нико није видео, два дана, укључујући и мене. Она свакако има способност и искуство, хтео сам да је пустим на терен вечерас. Није била на свом нивоу. Дала је највише од себе“, истакао је Гвидети.

Следи квалификациони турнир за Олимпијске игре, који Гвидети сматра још значајнијим него ово првенство.

„То је крај. Најбитнији догађај сезоне. Морамо јако добро да се припремимо за тај турнир. И да се одморимо пре свега. Ова сребрна медаља је врло важна, треба да уживамо у њој, па да се спремамо за турнир“, каже Гвидети.

„Србија треба да буде поносна. Сваке године играју у финалима великих такмичења. Некад победите, некад изгубите. Ова група све што чини, то је уз пуно љубави према својој земљи. Сваке године доносе медаље и зато треба српски народ њима да се поноси“, закључак је Гвидетија.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *