Халеп након повратка на терен: Никада нисам користила допинг


Халеп је поражена у првом колу ВТА турнира у Мајамију од Пауле Бадозе из Шпаније са 2:1, по сетовима 1:6, 6:4, 6:3. 

Румунска тенисерка се вратила на терен после 568 дана, а за учешће на турниру у Мајамију добила је специјалну позивницу.

Халеп је на Ју-Ес опену 2022. године била позитивна на забрањену супстанцу која стимулише стварање црвених крвних зрнаца, а потом је прошлог маја оптужена и због неправилности у њеном биолошком пасошу.

Међународна агенција за интегритет тениса суспендовала је у септембру 2023. двоструку гренд слем шампионку на четири године.

Суд за спортску арбитражу смањио је почетком марта суспензију Халеп са четири године на девет месеци. Тај период од девет месеци суспензије је истекао прошлог јула.

„Нисам урадила ништа лоше, нисам варала. Нисам користила допинг. Мислим да је најбоље да прочитамо одлуку ЦАС-а. То је био контаминирани суплемент, то није допинг. Никада нисам имала везе са допингом, нисам варалица“, изјавила је Халеп у Мајамију.

ЦАС је утврдио да је румунска тенисерка имала позитиван тест на забрањену супстанцу, јер је у организам ненамерно унела контаминирани суплемент.

Данска тенисерка Каролина Вознијацки критиковала је одлуку организатора турнира у Мајамију да доделе специјалну позивницу Симони Халеп.

„Мислим да би такви играчи морали да крену са дна, а не да добијају специјалне позивнице. Увек сам желела чист спорт и ово се не односи директно на Симону, али ако неко намерно вара, ако је неко био позитиван на допинг тесту, онда би требало да сноси последице“, истакла је Вознијацки.

Халеп је 2018. освојила титулу на Ролан Гаросу, а годину дана касније и на Вимблдону. Румунка је освојила 24 титуле у синглу, а била је прва на WТА листи током 2017. и 2018. године.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *