Хангџоу домаћин Светског првенства клубова за одбојкашице


У Кини ће играти две турске екипе: Вакифбанк Истанбул, за који игра Бјанка Буша, а у стручном штабу су Ђовани Гвидети, Саим Пакан и Ахметџан Ершимшек, чланови стручног штаба сениорки Србије, као и Сања Томашевић, некадашња репрезентативка, и Езачибаши Динавит Истанбул, за који играју Тијана Бошковић и Јована Стевановић.

Вакифбанк је актуелни првак Европе, а Езачибаши вицешампион Европе. Јужну Америку ће представљати шампион и вицешампион, Жердау Минас из Бело Хоризонтеа и Дентил Праја из Уберландије, а Азију виетнамски Спорт Центар 1 из Ханоја, победник Азијске Лиге шампиона и домаћин турнира, кинески Тијанђин.

Вакфибанк Истанбул из Турске је четири пута био победник Светског клупског првенства у конкуренцији одбојкашица. Езачибаши Витра Истанбул из Турске и Имоко Волеј Конељано из Италије су освојили 2 титуле, а по 1 титулу су освојили руски Динамо Казањ, азербејџанска Рабита Баку, турски Фенербахче Истанбул, италијански Ил Месађеро Равена, као и бразилски Солис Нестле, Леите Мока Сао Пауло и Садиа Сао Пауло.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *