HAOS U GRUPI SRBIJE: Mađarska BESNA na Bugare! „Ovo je NEVIĐENA SRAMOTA“!


Foto: www.profimedia.rs

Fudbalski savez Mađarske saopštio je da je ogorčen i razočaran postupcima Fudbalskog saveza Bugarske.

Prethodnih dana nekoliko puta menjali su se planovi uoči meča dve selekcije u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, koje će biti odigrano 2024. godine u Nemačkoj.

Evropska fudbalska unija (UEFA) naložila je ranije tokom dana da meč između Bugarske i Mađarske bude odigran u četvrtak u Sofiji bez prisustva navijača.

Kao domaćini su se pominjali Razgrad i Krdžali, ali je na kraju odlučeno da se utakmica odigra u Sofiji.

– Stav našeg Saveza je da je ponašanje bugarskog Saveza bez presedana, neozbiljno i nesportsko. Ovo je neviđena situacija u međunarodnom fudbalu. Na zahtev BFU, UEFA je prošle nedelje prvi put promenila lokaciju utakmice, a danas drugi put i naredila da se utakmica odigra iza zatvorenih vrata. Važno je naglasiti da, prema pravilima, UEFA ima pravo da donese takvu odluku u vanrednoj situaciji, kao što je bezbednosni rizik, a gostujući savez nema pravo veta na takvu odluku. Imajući u vidu navedeno, MLSZ je prošle nedelje pokušao da postupi na sportski način. Iako se prevashodno zbog navijača naše reprezentacije nismo složili sa kasnom promenom mesta, a posebno sa odlukom o zatvorenim tribinama, morali smo da prihvatimo odluku.

Ono što je Savez organizator uradio poslednjih nedelja je bez presedana, potpuno neopravdano i ozbiljno nesportski. Ovako ne možete organizovati ni porodični odmor, a kamoli međunarodnu fudbalsku utakmicu sa ozbiljnim ulogom, koja uključuje mnogo ljudi i interesuje milione gledalaca. BFU je i UEFA i nas doveo u nemoguću situaciju, iskoristivši činjenicu da obe organizacije imaju na umu sportski duh i u svakom slučaju nastoje da se pitanje plasmana na EP reši na terenu.

Na osnovu pravila, situacija je jasna: da naša reprezentacija ne otputuje na mesto utakmice koje je sada određeno, izgubila bi meč bez igre, što je neprihvatljiva opcija za sve Mađare koji vole fudbal. Zbog toga se MLSZ prilagođava odluci i naš tim kreće sutra u Sofiju, a u četvrtak će, uz podršku navijača koja će se osetiti izdaleka, učiniti sve da izbori za plasman na EP – zaključili su vidno besni iz FS Mađarske.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *