JOKIĆ NIJE NI U TRI NAJBOLJA CENTRA SA OVIH PROSTORA! Toni Kukoč ŠOKIRAO sve ovom izjavom!


Nekadašnji hrvatski košarkaš Toni Kukoč, našao se na utakmici Partizana i Olimpijakosa, s obzirom da je došao u Beograd u susret promociji dokumentarnom filmu o svom životu. 

Pored posete usled kinematografskih naslova, našao je prostora i da da neke intervjue i tako još jednom pruži uvid u unutrašnje odnose legendarne ekipe Čikago Bulsa, kada su jednu svlačionicu delili asovi poput Majkla Džordana, Skotija Pipena, Denisa Rodmana, Stiva Kera…

Ovaj put je govorio o trenutno najboljem srpskom košarkašu Srbije, Nikoli Jokiću, i malo je reći da su mnogi ostali zatečeni njegovim mišljenjem. 

Prevashodno je govorio o načinu na koji dominira NBA ligom. 

– Jokić nije atleta, ne trči brzo kao američki igrači sa koledža, ali ima neverovatnu osobinu da uvede utakmicu u ritam koji njemu odgovara. Pogađa, asistira, hvata lopte, sve u nekom svom „modu“. Kada uvede utakmicu u ritam koji njemu odgovara, onda može da radi šta hoće – rekao je Kukoč, da bi potom istakao kontroverzno mišljenje – da Nikola nije ni u tri najbolja centra sa ovih prostora:

Foto: printscreen/x.com

Nikola Jokić

– Možda će biti, ali još nije. Jokić i pored statistike nije na poziciji centra na nivou Divca i Rađe. Divac je pre 30 godina iznenadio Ameriku kako vodi loptu sa svojom visinom, Rađa kako je mogao da uhvati loptu pod košem i stigne na drugu stranu da poentira. Ko se seća Sabonisa zna kako je on dominirao kao centar… Šteta što su ga Ahilove tetive toliko mučile. Jokić je mnogo napredovao i može još mnogo da unapredi igru. 

Zanimljiva procena za data „Sportskom žurnalu“, ali teško da se poklapa sa realnošću, s obzirom da Somborac ima dve titule MVP lige, a da ostala dvojica, iako su imala fantastične karijere, nisu nikada bila prvo live jedne frranšize. 

BONUS VIDEO

 Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *