KAKVA ČAST ZA NAŠU ZEMLJU! FIBA potvrdila, Srbija će biti DOMAĆIN EVROPSKOG PRVENSTVA!


Velika čast je poverena našoj zemlji kada je reč o sportu pod obručima, jer je krovna svetska košarkaška organizacija (FIBA) odlučila da Srbija bude domaćin Evropskog prvenstva juniora 2025. godine. Ova odluka potvrđuje talenat i predanost mladih košarkaša u zemlji, a Beograd će biti centralno mesto gde će se odigravati ovaj značajan sportski događaj.

Foto: Tanjug

Predrag Danilović

Pored domaćinstva Evropskog prvenstva juniora 2025. godine, Srbija je takođe potvrđena kao cenjeni partner u evropskoj košarci, sa još nekoliko gradova koji će biti domaćini različitih evropskih prvenstava. Ovo jasno ukazuje na to da je Srbija prepoznata kao zemlja sa velikim potencijalom i sposobnošću da organizuje i podrži značajne sportske događaje.

Na poslednjoj sednici FIBA Borda u Gibraltaru, raspravljalo se o raznovrsnim temama koje se tiču evropske košarke. Pored odluke o domaćinima za različita prvenstva, razmatrani su i završetak klupskih takmičenja, pripreme za nadolazeća kontinentalna prvenstva, i mogući domaćini za Evrobasket 2029. Proces prijava za ovo prestižno takmičenje planiran je da bude otvoren tokom tekuće kalendarske godine, što ukazuje na veliki interes za ovaj događaj.

Ovaj značajan događaj u svetu košarke jasno pokazuje da je Srbija prepoznata kao ključni akter u evropskoj košarci, sa sposobnošću da organizuje i podrži velike sportske manifestacije. Očekujemo uzbuđenje koje će doneti Evropsko prvenstvo juniora 2025. godine, dok se istovremeno radujemo mogućnosti da domaćinstvo Evrobasketa 2029. godine dođe u našu zemlju.

BONUS VIDEOОставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *