Калинић: Верујем да ће и Звезда и Партизан ући у плеј-оф


Репрезентативац Србије и кошаркаш Барселоне, Никола Калинић верује да ће оба српска клуба играти у нокаут фази Евролиге ове сезоне.

„Оба тима из Београда играју добро. Црвена звезда је мало пала, али има добар тим. Верујем да ће играти боље и бориће се за плеј-оф. Не знам какав им је распоред, али верујем да ће један, ако не и оба тима из Београда играти четвртфинале. Партизан је дуго био ван Евролиге. Сада је поново ту и игра одлично. Имају добре играче, тренера и навијаче. Звезда такође има сјајне навијаче и сјајно је бити кошаркаш у Србији сада“, изјавио је Калинић за Баскетњуз.

Осврнуо се Калинић на Дејана Радоњића и његов стаж у Панатинаикосу где сматра да је проблем био велики број странаца.

„Нисам стигао да пратим његове утакмице тамо јер сам имао своје обавезе са Барселоном. Вероватно је проблем недостатак комуникације. За његов систем и његов поглед на кошарку потребно је време. Да се разумемо, Панатинаикос му је вероватно дао време, јер су раније још и брже мењали тренере. Али, његов стил им очигледно није одговарао. Можда је и језичка баријера већа од онога што је могао да контролише, како би објаснио шта тражи од играча“, закључио је Калинић.

Калинић подсећа да је у Звезди било тројица до четворице странаца у тиму, док их је у грчком тиму пуно више. 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *