Кик-боксери Србије освојили 19 медаља на Европском првенству


Српски кик-боксери, такмичари до 18 година, освојили су на ЕП седам златних, четири сребрне и осам бронзаних медаља.

<!—->“Овај успех још више добија на значају ако се у обзир узме чињеница да су због великих финансијских проблема наш пут у Турску и учешће на шампионату били под великим знаком питања“, изјавио је селектор јуниорске кик-бокс репрезентације Србије Срђан Радуловић и додао:

„Међутим, захваљујући новом руководству и председнику Душку Басраку, ипак су обезбеђена средства. Окупили смо најбоље борце, одрадили смо мини припреме на Палићу и на крају смо се за све то одужили сјајним резултатима и освајањем великог броја медаља“.

Злато на шампионату Европе освојили су: Нада Кривачевић, Соња Вукшић, Матеј Мучибабић, Мишо Воркапић, Рада Ердељан, Нада Петронић, Милица Деспотовић.

Сребром су се окитили: Душан Жеравић, Иван Кривачевић, Вања Грбић и Вук Ђорђевић.

Бронзану медаљу понели су: Јања Савић, Павле Митровић, Василије Крајновић, Стеван Секулић, Јован Секулић, Урош Крстић, Страхиња Савић, Алекса Гермек.

Уз селектора Срђана Радуловића у стручном штабу били су и Радомир Радомировић и Владимир Боговић.

На Европском првенству у Истанбулу учествовало је 1.640 такмичара из 38 земаља.

„Конкуренција је била заиста жестока, али имамо изванредну генерацију младих кик-боксера. Неколицина ових момака и девојака било је и део екипе која је прошле године остварила највећи успех када смо на јуниорском СП у Италији освојили чак 14 златних медаља. Сви ови резултати нам дају за право да можемо да кажемо да за будућност српског кик-бокса не треба бринути“, навео је селектор Србије.

Српски кик-боксери учествоваће у новембру на сениорском Светском првенству.

„Дуг временски период били смо у великим проблемима. Због недостатка финансија нисмо могли да имамо адекватне услове за тренинг и припреме и нисмо могли да путујемо на међународна такмичења. Уверени смо да ће промене у руководству Савеза које су наступиле донети још боље услове за рад, а уз изузетно стручне људе које имамо међу тренерима и врло квалитетне борце Србија ће и даље бити кик-бокс велесила“, закључио је Радуловић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *