КК Партизан: Клуб ће спровести истрагу о убацивању предмета на терен, Лесорова реакција непримерена


Кошаркаши Партизана савладали су Црвену звезду у 21. колу АБА лиге 92:81, победом су се осамосталили на првом месту табеле регионалног такмичења. 

Кошаркашки клуб Партизан је објавио саопштење у коме наводи да ће спровести истрагу како би утврдио ко је од навијача убацивао предмете на терен „Штарк арене“ током утакмице против Звезде.

„Верна подршка навијача је понос клуба и она недвосмислено чини Партизан јединственим у свету. Ипак, синоћ су се у Штарк арени виделе и чуле ствари којима није место на спортским борилиштима. Ружне речи и убацивање предмета у терен нису нешто за шта се Партизан залаже и клуб ће сигурно спровести истрагу да утврди ко је шта убацивао на паркет“, истиче се у саопштењу Партизана.

По завршетку утакмице, кошаркаш Партизана, Матијас Лесор одгурнуо је противничког играча Филипа Петрушева, а потом га ударио у лице. 

Лесорова реакција непримерена

У вези с овим догађајем тренер Партизана Жељко Обрадовић је на конференцији за медије упутио извињење Филипу Петрушеву због инцидента након утакмице.

„Инцидент који се догодио на крају утакмице између Матијаса Лесора и Филипа Петрушева јесте нешто што се на спортским борилиштима дешава, али сматрамо да је реакција нашег играча непримерена и пренагљена. Без обзира на то шта је долазило са друге стране, играч Партизана не сме да реагује на тај начин и клуб ће у складу са интерним дисциплинским правилницима које су сви играчи потписали спровести са Матијасом прописану процедуру. Свакако, Партизан ће учинити све да његови играчи више никада не учествују у инцидентима и без обзира да ли су испровоцирани или не, увек буду пример спортског и витешког понашања“, наводи се у саопштењу црно-белих.

Из Партизана апелују на јавност да покаже одређено разумевање за узавреле страсти на спортском терену, а истиче се и да се надају да ће пуна дворана и нови рекорд АБА лиге по броју присутних навијача на једном кошаркашком мечу бити увод у нове спектакуларне утакмице.

„Kао клуб, разумемо жељу код Лесора, Петрушева и неколицине других момака код који су синоћ севале искре, али желимо да у будућности све остане у оквирима фер-плеја, како физичког тако и вербалног. Верујемо да је пуна дворана и рекорд АБА лиге само увод у још спектакуларних утакмица ове сезоне. Учинимо сви заједно да то буду представе за пример“, стоји у саопштењу Кошаркашког клуба Паритизан.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *