КК Партизан: Навијајте спортски и витешки без вербалног или физичког испада


Кошаркаши Партизана гостоваће у петак од 20.30 часова екипи Олимпије у Милану у мечу 28. кола Евролиге. А клуб се на званично сајту посебним апелом обратио навијачима са ових простора који ће на трибинама бодтити тим.

„Без обзира на то да ли је одлазак на гостовање организован од стране Клуба или не, навијачи Партизана су увек проналазили начин да буду уз ‘црно-бели’ тим и да га подржавају где год да игра! Позитивне емоције које стижу са трибина, одувек су биле покретачка снага играча на терену, неретко и пресудан фактор између победе и пораза. Захвалност за љубав, вероватно никада неће бити на прави начин исказана речима, јер толико пута описиван однос је јако тешко преводив за оне који нису били привилеговани да га осете“, саопштио је Партизан на свом званичном сајту.

„Црно-бели“ су подсетили да је Евролига ове сезоне неколико пута казнила Партизан због инцидената навијача на гостујућим теренима.

„И ове сезоне, на неколико утакмица одиграних у иностранству, догађали су се изоловани инциденти, почињени од стране неодговорних појединаца. Због тога се Партизан налази под лупом Евролиге, и сваки наредни изгред може донети забрану уласка у дворану за навијаче ‘црно-белих’ на гостујућим теренима. На овај начин, тим Партизана би могао да остане ускраћен за подршку у одсудним биткама за пласман у наредну рунду такмичења против Барселоне или Албе“, додаје се у саопштењу шампиона АБА лиге.

„Због тога, али и због жеље да се о навијачима Партизана прича само у суперлативима, Клуб апелује на свест свих људи који су купили улазнице за утакмицу Олимпија – Партизан и који ће се у петак наћи у миланској дворани Форум. Веома је важно придржавати се инструкција локалних снага безбедности, уз спортско и витешко навијање, без икаквог вербалног или физичког испада. Такође, Партизан позива све навијаче да у дворану не долазе без улазница и да у случају да не поседују карте не покушавају да пронађу било какве алтернативне начине за присуство на утакмици“, закључује се у саопштењу „црно-белих“.

Партизан се налази на 11. месту на табели Евролиге са 13 победа и 14 пораза, док је Олимпија на 13. позицији са скором 11/16.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *