KLINCI NA KOKAINU NOĆNA MORA ZA NEMCE! APEL POLICIJE pred duel Engleska – Srbija na Evropskom prvenstvu!


Fudbaleri Srbije posle 24 godine igraće na Evropskom prvenstvu, a rivali četi Dragana Stojkovića Piksija u okviru C grupe biće selekcije Engleske, Slovenije i Danske.

„Orlovi“ će na startu takmičenja 16. juna ukrstiti koplja sa „gordim albionom“, najtežim rivalom u našoj skupini i verovatno jednim od najvećih kandidata za titulu na EVRO.

Očekuje se po nekim procenama da u Nemačku, zemlju domaćina kontinentalne smotre, tokom turnira stigne oko 300.000 navijača Engleske. Među njima će, nesumljivo, biti na hiljade ozloglašenih huligana spremnih na sve, što je znak za nemačku policiju da upali crveni alarm i započne pravljenje strategije za prevenciju velikih izgreda. Kako pišu bitanske kolege, nerede je gotovo nemoguće skroz sprečiti, ali…

Nedavno su u Veliku Britaniju stigli predstavnici nemačke policije, koji su sa engleskim kolegama uveliko prionule na posao. Najviše se radi na tome da se navijači sa Ostrva edukuju šta smeju, a šta ne smeju da rade u stranoj zemlji, kakve su pravne regulative za izazivanje nereda, odnosno sankcije. Akcenat je stavljen na sprečavanje eventualnih provokacija na račun Nemaca, pa se apeluje na Engleze da izbegavaju pevanje pesama sa tematikom Drugog svetskog rata.

Zanimljivo, ciljna grupa na koju će policija dve zemlje obratiti posebnu pažnju jeste nova, mlada generacija engleskih huligana, koja pod dejstvom kokaina i alkohola teško može biti u potpunosti obuzdana. Oni su, naime, doživeli veliku ekspanziju u post-kovid eri i smatraju se najopasnijima, naročito kada se uzme u obzir da će masovno pohrliti ka Nemačkoj. I to za svega nekoliko sati, avionom, vozom, brodom…

– Pozivamo roditelje da razgovaraju sa tom decom o ponašanju kada putuju u inostranstvo – rekla je Kolet Rouz, visoka predstavnica britanske policije, a prenosi Dejli mejl.

BONUS VIDEOОставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *