КЛС: Партизану дража АБА лига од домаћег првенства, није се говорило о изласку српских клубова из регионалног такмичења


Кошаркашка лига Србије је у тексту истакла да је написано много неистина у саопштењу КК Партизан и да његов представник није учествовао ни у једној конструктивној расправи на Скупштини.

<!—->“Представник КК Партизан је по свим тачкама дневног реда био уздржан од гласања, а противан само тачки дневног реда која се односила на Предлог измена и допуне Статута УК КЛС“, стоји на почетку саопштења КЛС-а.

Такође, наводи се да се на Скупштини ни једном речју није говорило о изласку било ког српског клуба из АБА лиге, већ о смерницама како да се у блиској будућности формира јача српска лига.

„Партизан је овим саопштењем показао да му је АБА лига (против које немамо ништа) дража и ближа од домаћег српског првенства“, наводи се у тексту КЛС-а.

Из Кошаркашке лиге Србије запажају да је представник КК Партизан одмах по завршетку Скупштине напустио хотел и да није био на предавању Фибе на коме су присуствовали сви остали представници клубова и сва службена лица КЛС-а (судије, делегати, контролори) и тренери, и где је могао да чује много тога око борбе да се сачува интегритет лиге и кошарке као игре, сумњи на намештање утакмица.

Даље се наводи да је КЛС конкретним акцијама у координацији са Фибиним телима, процесуирала и казнила више учесника у намештањима и незаконитим радњама.

„Морамо да подсетимо КК Партизан да национална лига нигде у Европи није под окриљем Кошаркашког Савеза (зашта се КК Партизан упорно залаже). Међутим, ту жељу да се домаћа лига врати под окриље КСС можемо да посматрамо и „мало другачије“. Симптоматично је да ниједну од препорука и одлука КЛС-а након преседана који није виђен у свету (одустајање КК Партизан од учешћа у Српској лиги – и то у две узастопне сезоне) КСС није уважио, и упорно избегава да санкционише клуб казном која је примерена (и још важније прописана) таквом прекршају?“, наводи се на сајту КЛС-а.

“Кошаркашка лига Србије ће наставити да се бори за добробит српске кошарке, кроз формирање јаке домаће лиге, и њену проходност у европска такмичења, јер је ово лига свих клубова, а не једног“, закључак је КЛС-а.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *