Колеге са Би Би Си телевизије солидарни са Линекером


„Иако волим да се бавим фудбалом, синоћ сам донела одлуку да, упркос невероватној недељи и освајању награде СЈА за спортско новинарство (Sports Journalism Awards), једноставно није у реду да данас наставимо емитовање“, написала је бивша дефанзивка Енглеске и Арсенала на Твитеру и додала да се нада да ће се следеће недеље вратити у програм.

<!—->И други водитељи су такође отказали учешће у својим емисијама, после одлуке руководства ББЦ у петак да повуче бившег капитена енглеске репрезентације.

Сукоб је почео након што је Линекер, најплаћенији водитељ Би-Би-Сија, описао нови предлог закона о мигрантима као „окрутну политику усмерену на најугроженије људе, на језику који је сличан оном који је Немачка користила 30-их година”.

Би-Би-Си је рекао да мора постојати усаглашен став о Линекеровом коришц́ењу друштвених мрежа, пре него што се врати у програм.

Џејсон Мохамед, који води Би-Би-Сијев „Final Score“ („Коначни резултат“), такође је у суботу рекао да се повукао из програма.

„Јутрос сам обавестио Би-Би-Си да нец́у водити емисију данас поподне на првом каналу,“ написао је он на Твитеру.

„Само да потврдим да данас нец́у бити на телевизији Би-Би-Си“, објавила је водитељка бројних емисија Кели Сомерс.

ББЦ је саопштио да ни „Фудбалски фокус” ни „Коначни резултат” нец́е бити емитовани данас.

Претходно је Удружење професионалних фудбалера (ПФА) саопштило је да је један број играча наговестио да желе да покажу солидарност са Линекером и другим стручњацима у програму.

„ПФА је разговарала са члановима који су желели да заузму колективни став и да покажу своју подршку онима који су одлучили да не буду део вечерашњег програма“, наводи се у саопштењу ПФА.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *