KOŠARKAŠ SUSPENDOVAN JER JE UZIMAO KOKAIN! Skandal u Srbiji!


Skandal u srpskoj košarci: Filip Đuran suspendovan zbog prisustva kokaina

Još jedan skandal potresa srpsku košarku, ovoga puta zbog odluke Antidoping agencije Srbije da privremeno suspenduje Filipa Đurana, igrača koji je nosio dres Metalca. Ovaj potez usledio je nakon što je, prema informacijama Meridian sporta, posle kontrole 27. februara utvrđeno „prisustvo zabranjene supstance ili njenih metabolita ili markera u telesnom uzorku sportiste – konkretno kokain“.

Đuranova košarkaška karijera

Foto: Tanjug/Profimedia

Kokain

Filip Đuran je svoju košarkašku karijeru gradio kroz klubove poput FMP-a i OKK Beograda pre nego što je otišao u inostranstvo. Međutim, vratio se u Srbiju kako bi potpisao za Zlatibor, a kasnije je nosio dres Metalca, upisavši 26 utakmica tokom aktuelne sezone.

Suspendovan i bez prava učešća

Nakon odluke ADAS-a, Đuran je privremeno suspendovan i onemogućeno mu je učešće u bilo kom svojstvu u sportu do donošenja konačne odluke. Ipak, on ima pravo da uloži žalbu Disciplinskoj komisiji Košarkaškog saveza Srbije. Ova situacija još jednom ističe nultu toleranciju koju imaju organizacije poput KLS i ADAS-a prema bilo kakvim nepravilnostima.

Ovaj skandal dodatno potvrđuje važnost sprovođenja rigoroznih antidoping kontrola u sportu, kao i potrebu da se igrači pridržavaju antidoping pravila kako bi očuvali integritet sporta i fer konkurenciju.

BONUS VIDEO:Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *