Košarkaši Sloge u štrajku zbog kašnjenja zarada


U Upravi kluba navode da je razlog za štrajk kašnjenji u isplati zarada. Pritom su dodali i da nije prekršena odredba u Ugovorima sa igračima, prema kojoj je klub obavezan da isplati zarade najkasnije 45 dana od datuma dospeća.

Ovakav sled događaja, već je najavio kapiten tima Stefan Matović, na pres konferenciji nakon utakmice i pobede nad Kolubarom LA2003 Iz Lazarevca.

Rukovodstvo kraljevačke Sloge se ni do sada nije obraćalo saopštenjima, čak i kada su imali najbolju sezonu.

Sledeće prvenstveno kolo je 3.februara, kada su domaćini novosadskoj Vojvodini.

Ali ono što brine ljubitelje košarke u gradu na Ibru je, da li će uspeti da se dogovore sa igračima i nastave takmičenja.

Odluka se očekuje tokom sutrašnjeg dana, jer Slogu već od ponedeljka očekuju utakmice na trećem“balonu“ ABA 2 lige u Banja Luci.

Vladimir Đoković, predsednik KK“Sloga“ kaže da je bruka za klub već načinjena, ali da se može donekle ispraviti ,ukoliko se dogovore sa igračima da nastave sa treninzima i odigravanjem utakmica, jer smatra da je bilo i težih situacija u klubu, ali su utakmice igrane.

Uspeh košarkaša nije bio nezapažen, tako da su trener, kapiten i tim Sloge proglađeni za najbolje u 2022. godini.

Povodom ovih događaja posebnim saopštenjem se oglasilo i rukovodstvo Košarkaške lige Srbije izražavajući žaljenje zbog svih teškoća kroz koje prolazi kraljevački klub i podsetili da je Slogi pre početka sezone više puta oduzeta dozvola za takmičenje.  

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *