Кошаркашице Србије против Бразила у борби за Олимпијске игре


Кошаркашице Србије настављају борбу за једно од прва три места у групи. Наредни ривал је Бразил, а меч ће се играти у дворани „Гиљерме Параенсе“ у Белему.

„Пред нама је веома важна утакмица. Бразил је показао изузетан квалитет и приступ на јучерашњем мечу. Свесне смо да играмо против екипе домаћина која има огромну подршку са трибина. Због тога је важно да не дозволимо себи осцилације и лоше периоде, јер ће сваки минут утакмице бити пресудан. Верујем да ћемо као тим изаћи на терен и пре свега добром, тимском одбраном, а затим паметнијим одлукама у нападу, наметнути ритам и имати контролу током целе утакмице“, рекла је капитен Тина Крајишник.

Србија је меч првог кола изгубила од Немачке 73:66, док је Бразил доживео пораз од Аустралије 60:55. Победник овог дуела направиће крупан корак ка Олимпијским играма у Паризу.

„Очекујем да ће ово бити велики изазов. Ово је дуел две поражене екипе из првог кола и обе се боре да се нађу на Олимпијским играма у Паризу. Виделе смо како су играле, са великом подршком бразилске публике, па знамо да ће утакмица бити веома тешка. Ми ћемо ући спремне и очекујем добру игру која треба да нам донесе очекиван резултат“, истакла је Ивон Андерсон.

У другој утакмици програма од 21.00 играће два тима која су добила дуеле првог кола – Аустралија и Немачка. Пласман на Олимпијске игре у Паризу обезбедиће три првопласиране екипе из групе.

Група 1:

1. Немачка 1-0
2. Аустралија 1-0
3. Србија 0-1
4. Бразил 0-1

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *