Кошаркашки савез Јужног Судана: Молимо се и желимо све најбоље Симанићу; Омот: Веома ми је жао


Кошаркаш Србије Бориша Симанић добио је ударац од играча Јужног Судана Нунија Омота у дуелу трећег кола групне фазе Мундобаскета, након чега је хитно оперисан, а затим му је након друге операције одстрањен бубрег.

„Кошаркашки савез Јужног Судана обавештен је о повреди играча Борише Симанића и накнадном уклањању бубрега услед инцидента који се догодио на прошлонедељној утакмици Светског првенства против Србије. У дуелу је дошло до контакта српског играча и репрезентативца Јужног Судана Нунија Омота. Судије су прегледале снимак инцидента одмах након што се догодио и није утврђено да је Омот направио прекршај. Тада ни савез ни играч нису били упознати са озбиљношћу Симанићеве повреде. Околност је била ненамерна и несрећна“, наводи се у саоштењу Кошаркашког савеза Јужног Судана.

Поруку подршке Бориши Симанићу послао је и Нуни Омот, рекавиши да је тужан због повреде кошаркаша.

„Као спортиста, из прве руке разумем тежину његове ситуације и веома ми је жао што се то догодило. Ниједан играч не би требало да пролази кроз то. Молим се за Симанићев опоравак и брз повратак на терен“, навео је Нуни Омот.

Кошаркашки савез Јужног Судана наводи да је Омот био изложен расистичким порукама и узнемиравањима након немилог догађаја на Светском првенству.

„Кошаркашки савез жели да скрене пажњу да је Нуни Омот био суочен са расизмом и узнемиравањем након што су се појавиле вести о овом тужном развоју догађаја. Осуђујемо било какав расизам усмерен према нашем играчу. Кошарка је спорт који је познат по томе да спаја људе, а не да се користи као оруђе предрасуда. На крају, молимо се и желимо све најбоље Бориши Симанићу“, наводе из Кошаркашког савеза Јужног Судана.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *