KRAJ SARADNJE DUGE 70 GODINA! Fudbalska reprezentacija Nemačke menja sponzora!


Više od 7 decenija su čuvene Adidasove tri crte krasile dresove fudbalske reprezentacije Nemačke. Međutim, četvorostrukom šampionu sveta će od 2027. godine dresove proizvoditi Adidasov najveći konkurent – američka kompanija Najk. 

– Radujemo se saradnji sa Najkom i poverenju koje nam je dato. Buduća saradnja omogući će Fudbalskom savezu Nemačke da nastavi sa obavljanjem ključnih zadataka u predstojećoj deceniji u cilju sveobuhvatnog razvoja nemačkog fudbala. Ali jedna stvar je takođe jasna: do decembra 2026. godine daćemo sve od sebe da podelimo uspeh sa dugogodišnjim i trenutnim sponzorom Adidasom, kojem je nemački fudbal zahvalan na saradnji dugoj više od 7 decenija – izjavio je predsednik Fudbalskog saveza Nemačke Bern Nojendorf.

Foto: Tanjug/AP

Fudbaleri Nemačke

Povodom prekida višedecenijske saradnje, oglasio se i izvršni direktor DFB.

– Najkova ekonomska ponuda je bila daleko najpovoljnija, takođe su nas ubedili sa njihovim vizijama, u koje se ubraja i velika posvećenost amaterskom fudbalu, kao i razvoj ženskog fudbala u Nemačkoj  – stoji u saopštenju tamošnje kuće fudbala. 

Adidas trenutno plaća oko 50 miliona evra godišnje Fudbalskom savezu Nemačke, a Najkova ponuda je iznosila preko 100 miliona evra godišnje.

 

 

Reprezentacija Nemačke biće domaćin na predstojećem Evropskom prvenstvu u fudbalu, a u grupi će se susresti sa reprezentacijama Švajcarske, Škotske i Mađarske. 

„Panceri“ su jedni od glavnih konkurenata za tron Starog kontinenta, a ukoliko opravdaju ulogu favorita, postaće najtrofejnija evropska reprezentacija sa 4 titule prvaka. 

 

Bonus video:

 

 Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *