КСС потврдио: Бориши Симанићу одстрањен бубрег


Боришу Симанића (25) је у трећем колу Мундобаскета у самом финишу утакмице, у грађењу испод коша лактом ударио играч Јужног Судана Нуни Омот. Српски кошаркаш је напустио терен, а по завршетку утакмице је пребачен у болницу, након чега је и оперисан.

<!—->Након што је Симанић први пут оперисан у ноћи између 30. и 31. августа, доктори су пратили постоперативни опоравак и донели одлуку да је због настанка компликација, нова операција неопходна.

„Због појаве компликација на повређеном бубрегу насталих у постоперативном току, Бориша Симанић је поново оперисан 3. септембра. Због промена у виталности ткива бубрега, оперативним захватом је морао да буде уклоњен цео бубрег. Очекујемо и желимо да после овог оперативног захвата, постоперативни ток протекне уредно“, рекао је лекар репрезентације проф. др. Драган Радовановић.

Симанић је највећи део каријере провео у Црвеној звезди у коју је дошао 2014. године као перспективан шеснаестогодишњи играч, али је наредних годину дана провео у ФМП-у из Железника у којем је био и у сезони 2017/2018.

За београдске црвено-беле играо је до 2021. године када је појачао екипу Меге, да би 2022. године отишао у Шпанију, у тим Сарагосе.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *