LAUŠEVIĆ NIKAD NIJE ZABORAVIO DIVCA I STOJAKOVIĆA: Sa košarkaškim asovima išao na večere, o računima koje su pravili pričao u neverici


Žarko Laušević umro je u 64. godini nakon kraće i teške bolesti. Tužnu vest o smrti proslavljenog glumca potvrdila je nejgova porodica, a onda su počela da naviru sećanja na sjajne uloge koje je ostavio iza sebe, ali i težak život koji ga nije štedeo.

Jedna epizoda njegovih patnji ukrstila mu je sudbine sa proslavljenim košarkaškim asovima Vlade Divcem i Predragom Stojakovićem, ikonama Sakramenta. U to vreme Laušević, koji je bio veliki ljubitelj sporta, je živeo i radio u Njujorku, a jednom prilikom je otkrio anegdotu iz vremena kad se družio sa košarkašima u SAD. Žarko, koji je u tom perodu radio kao moler u Americi, došao je sa proslavljenim košarkašima u jedan od najluksuznijih restorana u Njujorku Ćiprijani.

– Uvek bi nas Vlade Divac i Peđa Stojaković, kada god bi dolazili u Njujork, kada je Sakramento gostovao, pozvali na večeru, odgledamo utakmicu i odemo na večeru. Bio je neki Ćiprijani, i sad tu da se Anita i ja borimo sa Divcem i Stojakovićem oko plaćanja računa, ali bez obzira na to koliko hoćeš i želiš, samo onako pogledaju u fazonu „nemoj molim te“ – rekao je jednom prilikom Laušević i nastavio:

– Tu je neko vino koje ne znam ni koliko košta. Pošto noćni život u Njujorku ne poznajem, jer ne izlazim, ja sutradan mamuran dolazim i shvatim da radim moleraj prva vrata do Ćiprijanija za dnevnicu od 80 dolara, a sinoć je taj ceh bio ne znam ni koliko.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *